Lite hudvårds-fett i fejset (Mary Kay-party) och lite medvurst-fett i magen gör väl en i princip konserverad, men sånt gillar vi. Denna sallad gjordes som eloge till föryngringen av huden, och den var faktiskt riktigt god! Receptet är hämtat ur en Birka-tidning.

4 tomater (ca 500 g)

200 g champinjoner

200 g medvurst

2 msk olja

1 msk balsamvinäger

½ tsk salt

en nypa svartpeppar

sallad

en bit gurka

50 g parmesanost i flarn

färsk basilika

1 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

Gör så:

1: Dela tomaterna och champinjonerna och skär medvursten i bitar. Sätt i långpanna. Pensla med balsamvinäger och olja. Salta och peppra. Grädda i 225 C ca 15 minuter.

2: Sätt ut salladen på ett lågt fat och strö ut gurkbitar över. Lyft tomaterna, champinjonerna och medvursten över och hyvla parmesanosten ovanpå. Strö över basilika. Tillsätt balsamvinäger och olja samt svartpeppar.

Schvampar
Anna sätter dressingen och hon gör det med bravur
Annonser