Denna paj har tagit mina kökskunskaper till en helt ny nivå, för den är nämligen den första glutenfria paj jag någonsin gjort. Varmt välkomna att dela mina framsteg med mig! Pajen är krämig och god, och bottnen är lika god som en s.k. vanlig paj. Notera dock att detta recept ger en ganska tunn pajdeg.

Botten – blanda ihop och sätt i en form (går att förgrädda om man är lagd åt det hållet)

3 dl glutenfri mjölmix (eller 2 dl mjölmix och 1 dl glutenfria havregryn)

100 g smält smör

2-3 msk vatten

Fyllning – fyll pajskalet

ca 200 g skinka – skär i tärningar

ca 200 g svamp – skiva och stek i smör. Salta och peppra.

ca 250-400 g blandade rotsaker – stek i smör, krydda med timjan.

champinjoner

Vispa upp 2 ägg med en gaffel och häll i 1-2 dl mjölk eller grädde. Häll över pajen och strö ca 1 dl riven ost över. In i ugnen 200 C ca 30 minuter. Klart!

En rykande varm paj
Annonser