(Receptet är hämtat ur Hbl 19.9.2011)

nästan bara smulor kvar…

180 g glutenfri mjölblandning

1 tsk Fiberhusk (det använde jag inte, och det blev bra ändå)

2 dl socker

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

150 g smör

2 ägg

1 dl filmjölk eller mjölk

2 syrliga äpplen

½ dl socker

2 tsk malen kanel

smör till formen

riven kokos

Gör så: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla torra ingredienser samt smöret skuret i tärningar i en matberedare. Låt allt bli väl blandat. Tillsätt äggen och kör tills det blivit en slät smet. Häll ner mjölk mot slutet av bearbetningen. Smörj en rund bakform (1½ L) och strö med kokosflingor. Klicka ner smeten i formen. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Vänd dem i kanel och socker. Stick ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Låt kallna en stund innan den stjälps upp. Servera med vaniljsås.

Annonser