Vilken ljuvlig känsla att komma hem och mötas av en alldeles underbart god muffin gjord av min vackra vän Nilla. Delade med sig av receptet gjorde hon också.

Delad i tre symmetriska delar.

Hallon- och chokladmuffins

2 dl socker

2 ägg

0,5 dl mild joghurt (ex. turkisk)

150 g smör

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

150 g mörk choklad

2 msk kakao

2 dl nötter (ex. pecan- eller valnötter)

2 dl hallon

Gör så: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner joghurten. Smält smöret och rör ner. Blanda mjöl, bakpulver, grovhackad choklad och nötter och rör ner i ägg-smeten. Rör till sist ner hallonen. Fyll muffinsformar till kanten. I ugnen ca 20 minuter i 180 grader.

Frosting:

150 g färskost

200 g smält vitchoklad

3 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

Rör ihop. Bred en generös klick på muffinsen när de svalnat något. Dekorera med strössel. Ställ kallt. Bakas med fördel dagen innan.

Annonser