Den här pajen är riktigt god och gjordes till Joni och hans underbara fru Anette.

Botten:

100 g smör

2 dl mjöl (jag använde 1 dl rågmjöl, ½ dl vetemjöl och ½ dl havrekli)

1 dl riven emmental-mozzarellaost (jag använde vanlig Edam-ost)

1 msk vatten

en nypa salt

  • Nyp ihop mjöl och smör och tillsätt ost, vatten och salt.
  • Tryck ut degen i en smord form och förgrädda den 10-15 minuter i 200 graders ugn.
Fyllning:
ca 200 g zucchini
1 msk olja eller smör
salt och svartpeppar
350 g räkor
1 msk citronsaft
dill
  • Skiva zucchinin och stek skivorna mjuka i oljan i stekpanna. Salta och peppra.
  • Fyll pajbottnen med räkor och sätt zucchinin  samt dill ovanpå.
Överst:
2 äggvitor
150 g créme fraiche
finhackad krydda, ex. koriander
  • Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt créme fraiche och koriandern. Bred ut blandningen på pajen.
  • Grädda i 200 grader 15-20 minuter tills pajen fått en vacker färg.
Låt dig väl smaka

Receptet är inspirerat av ett Birka-tidning-recept.

Annonser