Dessa små godingar är lika goda kalla som varma. De är perfekta att ta med i matsäcken när man går ut i lingonskogen. Efter någon dag i kylskåpet ser de lite svettiga ut, men de är lika goda för det. Jag bytte ut mannagrynen mot mandelmjöl och fick LCHF-muffins. Receptet kommer från den eminenta matbilagan i HBL 16.6.2011.

Min budgetversion av muffins-plåt

6 stycken

  • 250 g rödlök eller gul lök
  • 2-3 msk olja
  • 250 g kvarg eller ricotta
  • 1 ägg
  • 1 msk mandelmjöl eller mannagryn
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 1 msk finklippt gräslök eller annan krydda (jag använde basilika)
  • ½ tsk salt
  • 1½ tsk nymald svartpeppar
Skala och skiva löken och fräs den mjuk och guldgul i stekpanna ca 5-8 minuter. Låt svalna. Blanda kvarg, ägg och mandelmjöl i en skål och tillsätt löken. Rör i parmesanost, pinjenötter och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i 6 muffinsformar. Strö pinjenötter överst. Grädda mitt i ugnen 200 grader i 30 minuter. 
Annonser