LCHF-plättar smakar inte annorlunda än andra plättar. Här följer två recept av Anna Hallén ur boken LCHF-husmanskost.

Plättar för 4 personer

5 ägg

4 dl vispgrädde

2 dl mandelmjöl

1 krm salt

smör att steka i

Vispa äggen och häll ner grädde, mjöl och salt. Stek i rikligt med smör. Servera med vispad grädde (eller turkisk joghurt som på bilden) samt bär.

Olika bestick men hey, duken är ju prickig.

Kokosplättar med husk (detta är plätten på bilden)

5 ägg

4 dl vispgrädde

½ dl husk (jag använde inte husk, det gick bra ändå)

1 dl kokosflingor

1 krm salt

4 dl mjölk

Vispa ägg och häll i grädde, husk, kokosflingor och salt. Rör i mjölk. Låt stå så husken gör att smeten tjocknar. Stek i rikligt med smör. Servera med vispad grädde och bär. 

Annonser