Jag minns när jag åt denna sallad för första gången. Det var jul och det var i bästa vänners sällskap och det var många år sedan. Tack Sami! 🙂

Päronsallad med blåmögelost

8 portioner

Salladsbotten

1 kruka issallat

1 kruka rucola

125 g blåmögelost

150 g vindruvor

100 g färska fikon

 

Stekta päron

2 (500 g) hårda päron

1 msk smör

½ msk olja

2 msk socker

1 dl pecannötter

1 msk citronsaft

 

Sås

½ dl päronsaft

2 msk olja

1 msk balsamvinäger

salt och svartpeppar

Skala päronen och skär bort kärnhuset. Skär i mindre bitar och stek i en blandning av smör och olja. Tillsätt socker, nötter och citronsaft. Låt päronen bli mjuka men inte brynas. Skär blåmögelosten i skivor. Skär vindruvorna itu och fikonen i klyftor. Rör ihop ingredienserna till såsen. Riv salladen och lägg den på fat, placera päronen ovanpå och överst ost, vindruvor, fikon och nötter. Servera såsen skilt.

Annonser