Så var Thanksgiving över för denna gång! (OBS! Känsliga personer varnas för närgånga bilder av döda djur)

Här är den lilla godingen, snart på väg in i ugnen! Hela skönheten är fylld med selleri, morot, lök, äpple och färsk timjan. Allt enligt YouTube-tutorial filmer som det finns hur många som helst av. Vi fyllde vår kalkon med selleri, morot, lök, äppel och timjan samt smörjde den med smältat smör blandat med olika kryddor. Den stektes i 170 graders ugn i ca 4 timmar och en oemotståndlig doft fyllde lägenheten 🙂

Proceduren var inte så svår som jag befarat. Det värsta var väl insikten om att det finns något inuti kalkonen som vi måste ta ut innan vi skjutsar in den i ugnen. Men Marthina var modig och kavlade upp sina ärmar. Anna höll i benen, Marthina grävde och jag höll i kameran och ropade ”krysta!”. Det visade sig vara nacken.

Annonser