Efter några veckors uppehåll återkommer ängeln i köket med ett sprillans nytt recept och ny bak-glädje! 🙂 Dagens smaksensation är en ostkaka med pepparkaksbotten och blåmögelostfyllning. Det är juligt så det förslår!

Pepparkaka och blåmögelost gifter sig väl med varandra.

Botten

ca 20-30 pepparkakor beroende på storlek

75-100 g smält smör

Mixa samman och tryck ut i en pajform eller form med löstagbar botten. Förgrädda i 175 grader 10 minuter. Låt svalna lite.

Gör under tiden fyllningen som vispas samman med elvisp. Mögelosten kan klimpa ihop sig lite så det gäller att vispa så det ryker 🙂

400 g Philadelphiaost

140 g blåmögelost (ex. Auraost)

2 ägg

Tillsätt ett ägg i gången. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 15 minuter. Ställ svalt i minst en timme och garnera med valnötter samt päron eller färska fikon.

Annonser