Enligt syrran är mammas hemgjorda fudge inte bara god, utan syndigt god. Jag håller med och delar därför med mig av receptet ur Hembakat nr 6 2011. Den innehåller lite socker och är därför inte sliskigt söt.

30-40 bitar

2½ dl hackade pecannötter

1 msk smör

1 nypa salt

300 g mörk choklad 70 %

200 g mjölkchoklad

1 burk kondenserad mjölk

1½ tsk vaniljsocker

Gör så:

1. Värm ugnen till 175 grader. Rosta de hackade nötterna på en plåt i ugnen ca 10 minuter. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper.

2. Ta nötterna ur ugnen och lägg dem i en skål tillsammans med smör och salt. Rör om tills allt smör smält. Ställ åt sidan.

3. Hacka den mörka och ljusa chokladen fint. Lägg i en bunke tillsammans med den kondenserade mjölken. Blanda och låt allt smälta över vattenbad. Rör om så att allt blandas ordentligt.

4. Blanda ner nötter och vaniljsocker i smeten.

5. Bred ut smeten i formen. Gör ytan slät. Låt stelna i kylskåp några timmar.

6. Ta ut formen och skär den stela smeten i fyrkanter. Pudra över florsocker.

P.s. Mamma satte i lite kanderade apelsinskal för att få lite julsmak i fudgen. Man kan givetvis smaksätta den med vad man vill.

Annonser