Den här kakan är så kladdig och kletig att om du har en minsta förkärlek för sådant är det omöjligt att bli besviken.

Bottnen är gjord av en enkel och snabb kladdkaka som är GI-vänlig (vad är väl bättre än det?!) och glasyren av kondenserad mjölk.

Kladdkakan görs av 100 g smör som smälts i en kastrull tillsammans med 1 dl grädde och 100 g 70% mörk choklad. 2 ägg vispas fluffigt och chokladsmeten tillsätts i äggsmeten. Tillsätt vaniljsocker och 1 msk kakao. Grädda 6 minuter i 200C ugn.

Glasyren görs av 25 g smör, 1 msk ljus sirap och 1 burk (397 g) kondenserad mjölk som kokas på svag värme i en plastbelagd stekpanna tills smeten släpper bottnen. Man måste röra hela tiden så det inte bränns. Sedan vänder man ner 100 g rostade nötter och rivet skal av 1 apelsin. Häll över kakan.

När glasyren svalnat hälls ½ dl vispgrädde och 100 g mörk choklad som smälts tillsammans i en kastrull över kakan. Låt stelna 2-3 timmar i kyl innan servering.

Annonser