Etiketter

, ,

För att fira vår vackra Anu som kom hem efter nästan ett år utomlands slängde vi ihop några finska tapas. Anu förknippas med ägg, så därför blev det några sådana.

Kokta ägg med räkröra on top 

Dela 8 kokta ägg och toppa dem med en röra gjord av 500 g tinade räkor, 1½ lime (½ för saft och skal och 1 för garnering), 1 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs.

För att fira att Anu nuförtiden är finländsk igen, blev det några finländska godingar i form av Malax-limpa med laxröra.

Laxröra med äpple

100 g kallrökt lax skärs i små bitar och blandas med ½ skalat och tärnat äppel, ½ rödlök, 1 dl gräddfil, 1 dl majonnäs och lite persilja. Bred ut på några skivor Malax-limpa eller annat smakrikt bröd.

Och så återgick vi till barndomens nostalgi med hjälp av de något bortglömda cocktail-pinnar. Fyll dem med vad du vill. Våra var gjorda av vindruvor, korv (som ju är Finlands grönsak #1), cocktail-tomater, salami-snax (Snellmans har några riktigt goda), gurka och X-tras övernaturligt goda gouda-ost.

Anu, vi älskar dig och välkomnar dig hem! 😀

Annonser