Etiketter

, ,

Jag har ätit många pizzor i mina dagar, men dessa hemgjorda pizzor a’la Cicci med botten a’la Leila Lindholm gör att jag trycker ner lite mera än magen egentligen har rum med. Njut av pizza-degen och framför allt av bilderna!

Pizza extra allt.

Leilas basic pizzadeg

för 4 stora pizzor

15 g färsk jäst

3 dl ljummet vatten

2 tsk strösocker

1 tsk flingsalt

2 msk olivolja

1 dl durumvete

5½-6 dl vetemjöl special

Gör så:

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, salt och olja.

2. Tillsätt mjöl lite i taget. Knåda degen ca 10 minuter tills den är elastisk.

3. Strö över lite mjöl och låt jäsa i bunken till dubbel storlek i ca 45 minuter.

4. Degen degen i 4 bitar och kavla ut dem tunt.

5. Smaksätt med valfri fyllning.

6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 minuter.

Receptet är hämtat ur Leila Lindholms fantastiska bok ”One more slice”.

Annonser