Etiketter

, ,

Denna kaka är ett litet experiment mellan två recept med störst inspiration från The Hummingbird Bakery‘s bok Lyxiga cupcakes och läckra kakor. Jag förknippar banankaka med barndomens nostalgi och en känsla av trygghet. Dessutom är det ju så förbenat gott…

Här kommer receptet:

2 dl farinsocker

1 dl strösocker

2 ägg

4 mosade bananer

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk malen kanel

1 tsk malen ingefära

150 g smält smör

½ dl kokt kaffe

Gör så:

Vispa socker och ägg och rör ner den mosade bananen. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om ordentligt. Blanda ner kaffet och smöret. Häll i en smord och mjölad kransform och grädda ca 45 minuter i 175 grader tills inget fastnar på provstickan. Låt svalna lite innan du stjälper upp den på galler.

Annonser