Etiketter

Ibland händer det. Ni vet, man vinner på Lotto eller får drömjobbet. Och ibland händer det att man får en nybakad rabarberpaj av sin syster.

Receptet kommer från Pirkka.fi.

Botten

100 g smör

1 dl socker

2 ägg

1 1/2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

2 tsk bakpulver

1/2 tsk kardemumma

Blanda först samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan smält smör och ett ägg i sänder. Platta ut bottnen i en pajform och grädda ca 15 minuter i 175 graders ugn.

Rabarberkompott

500 g färsk rabarber

1 dl socker

½ tsk kanel

Skala och skär rabarbern i bitar och blanda med socker i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter tills rabarbern mjuknat. Smaka av med kanel och låt svalna.

Bred ut kompotten på den svala bottnen. Skeda över glassbollar av 1 l vaniljglass och dekorera med t.ex. färska bär, kolasås och/eller citronmeliss-blad. Servera genast.

Kan inte bestämma mig för om det är min fina systerson eller pajen som är sötast.

Annonser