Etiketter

Äran för detta recept-inlägg tillfaller min syster, för det är hon som lett mig in i morotstsatsikins trevliga värld.

The honour for this recipe belongs to my sister, because she is the one who lead me into the nice world of carrot tzatziki.

Gör så:

Riv 2-3 morötter beroende på deras storlek samt hur morotskär du är.

Pressa 1-3 vitlöksklyftor beroende på storlek… ja, ni fattar.

Blanda dessa två ingredienser med valfri mängd joghurt, creme fraiche, gräddfil eller annan vit geggamoija.

Tillsätt salt och peppar och rivet citronskal från ½ citron + 1 tsk saft.

Låt stå och dra i kylskåpet en stund, gärna någon timme. Är gott till kött och sallad. Kan med fördel ätas nästa dag.

Do like this:

Shred 2-3 carrots depending on how much you love carrots

Press 1-3 cloves of garlic

Blend these two ingredients together with yoghurt, creme fraiche or sour cream.

Add salt, pepper, shredded lemon zest from a half lemon + 1 tsp lemon juice.

Cover it up and let it get tasty in the fridge for about one hour. This is a perfect side dish to meat and salad. And best of all – it is still yummie the next day!

Om det visar sig att du eller din gäst är en som hatar morötter, går det bra att byta ut morötterna mot t.ex. gurka eller rödbeta. I övrigt är receptet likadant.

If you or your guest happens to hate carrots you can easily replace them (the carrots, not the guests!) with cucumber or beet root. Follow the recipe as above.

Tsatsikin på bilden är gjord på soija-joghurt, därav dess lite beiga färg. Den bästa komplimangen som denna röra fick var: Det smakar ju inte ens soija!

Se där.

The tzatziki on the picture is made from soy yoghurt which gives it a bit of a funny colour. The best compliment said about this tzatziki was: You can’t even taste the soy!

There you go. 

Annonser