När man googlar Lchf pizza får man fram hur många olika recept som helst. Jag bestämde mig för att pröva detta recept som jag gjorde några ändringar på. Resultatet? Jätte-gott! Bottnen är mumsig och ”bröd-aktig”. Efter några dagar i kylskåpet under plastfolie är den inte lika god, men vilken pizza är väl det?

Två portioner

80 g philadelphiaost

2 ägg

ca 2 dl riven ost

½ dl vispgrädde

½ dl creme fraiche

2 msk mandelmjöl ( jag lade 1 + 1 msk havrekli)

salt och peppar enligt behag

Gör så:

Vispa ihop ägg med philadelphiaosten till en slät smet. Rör ner övriga ingredienser. Bred ut smeten på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter. Toppa pizzan med önskade ingredienser, på bilden finns smörstekt lök, kyckling, salami, champinjoner och riven ost. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills ost-ytan är gyllene och bubblig.

Annonser