Etiketter

, , ,

Jag har länge snålats på Oreo-kaka, och häromdagen kom äntligen det perfekta tillfället: avskedsfest! Det blev hela tre kakor, och här kommer en av dem – Oreo-kaka. Dock är det bara en wannabe Oreo-kaka, för den innehåller Domino- och Daniela-kex istället för Oreo. Jag utgick från detta recept, men gjorde min egen variant av härligheten. Jag rekommenderar denna kaka om du vill få massor av ååh-rop av dina gäster.

Oreo Mud Cake DeLuxe

Botten

150 g smält smör

2 ½ dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

175 g Domino-/Daniela-/Oreo-kex

200 g Philadelphiaost

250 g kvarg

Gör så:

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda i kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovhacka kexen och blanda med i smeten. Häll i en rund smörad och bröad (med kakao) form med löstagbar botten. Blanda ihop Philadelphiaost och kvarg och bred över kakan. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna. Gör sedan fyllningen.

Fyllning (fudge)

400 g vit choklad

100 g rumsvarmt smör

2 dl grädde

1 konservburk ananas

Gör så:

Värm grädde i en kastrull och blanda i den finhackade chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet. Låt svalna. Lägg grovt hackad ananas på den avsvalnade bottnen och häll fudge-smeten över.

Låt svalna och stelna i kylskåp i minst 2 timmar och gärna 1 dygn. Den blir bara godare ju längre den får stå och dra sig.

Dekoration:

1 förpackning Domino Mini

Marianne-kulor (alternativt mini Marshmallows)

Chokladsås

Physialisbär

Gör så:

Halvera Domino-kexen och tryck ner dem lite varstans i fudgen. Strö över valfri mängd Marianne-kulor och ringla över chokladsås. Placera ut Physialisbär lite här och var.

Annonser