English recipe further down.

Det är enkelt att konstatera att australiensarna älskar sitt Banana Bread. Man hittar det överallt: på specialpris hos Coles (Typ Alepa eller K-Market), som tilltugg på caféet och i varje receptbok med en gnutta självrespekt.

Det är lätt att förstå deras kärlek till brödet – vem älskar inte ett saftigt bröd med banansmak?! Till och med jag som finne kan dela deras kärlek – med lite sirap i påminner brödet lite om den finländska limpan. Dessa recept hittade jag på nätet med de något arroganta titlarna ”Best Banana Bread Ever.” Bäst av alla bananbröd-recept i hela universum är kanske att ta i en smula, men recepten får helt klart godkänt.

Håll i hatten, för här kommer de!

Banana bread 1 – Ingredienser

3 mosade bananer

3/4 dl smält smör

1 3/4 dl socker

1 ägg

1 msk vanilj essence 

1 tsk bakpulver

en nypa salt

3 3/4 dl mjöl

Blanda, häll i en smord och bröad form. Grädda 1 h i 175 C.

 

 

Recept nummer 2 kommer här:

Banana Bread

Ingredients

  • 2 smashed bananas
  • 2 tablespoons golden syryp
  • ¾ cup sugar
  • 1 egg
  • 1 cup self-raising flour
  • pinch of salt
Oven 180°C (160°C fan forced).

Mix together bananas and golden syrup in a bowl. Add sugar and stir in.
Add egg, flour and salt and lightly mix together.

Pour into greased and lined loaf pan and cook for 30 minutes.

Allow to cool in tin for 10 minutes, then turn onto wire rack to cool.

Annonser