Följande recept lärde mig min amerikanska housemate, vilket är lite ironiskt med tanke på namnet. Kakan är verkligen god och smakar bäst skuren i små rektangulära bitar tillsammans med en kopp kaffe.

My american house mate gave me this recipe, which is quite funny considering the name. It is very good cut into small rectangular pieces.

Botten

110 g rumsvarmt smör

2,5 dl mjöl

1 msk vatten

Knåda ihop till en deg. Kavla ut till två avlånga bitar (30 x 12 cm). Lägg dem en bit ifrån varandra på en pappersklädd plåt. Gör Pate A Choux-fyllningen.

Pate A Choux-fyllning

110 g smör

2,5 dl kokande vatten

2,5 dl mjöl

3 ägg

1 tsk mandelolja

Koka upp vatten och smör. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt mjöl och rör till en smidig deg. Tillsätt äggen, ett i sänder, samt mandeloljan. Degen skall först se ut som att den ”skär” sig (blir till flagor när man knäcker i äggen), men sedan blir den tjock och fin. Bred ut över bottnarna och in i 200 C ugn 45 minuter.

Frosting

3 3/4 dl florsocker

1 tsk vaniljessence

110 g smör

Blanda samman alla ingredienser och bred ut över den svala kakan. Klart!

English Recipe (with american measurements)

Crust 

1 stick of butter

1 cup flour

1 tbsp water

Blend together. Spread into two long stripes (12 x 5 inches). Place three inches apart from each other on sheeted pan.

Pate A Choux filling

1 stick of butter

1 cup boiling water

1 cup flour

3 eggs

1 tsp almond flavour

Bring water and butter to boil. Remove from heat. Add flour and stir. Add eggs, one at the time. Add almond flavour. Spread over crust. Bake in 200 C for 45 minutes.

Frosting

1½ cup powdered sugar

1 tsp vanilla flavour

1 stick of butter

Blend powder sugar, vanilla flavour and butter to frosting. Spread on cool pastry.

Annonser