This recipe reminds me very much of my childhood, when we made these balls all the time – simply because that was the only thing we could make ourselves. It’s yummy, easy and sugar free.

Hittade detta recept en dag. Nostalgisk över barndomens kokosbollar som var det bästa (och enda) man kunde åstadkomma, kände jag att jag måste ”go down memory lane.” Fast denna gång blev det i lchf-anda. Gott, snabb-gjort och perfekt som fredagsgodis.

Kokosbollar

100 g rumsvarmt smör

100 g kokosflingor

3 msk kakaopulver

2 msk kallt starkt kaffe

1 tsk vaniljpulver

extra kokosflingor till garnering

Gör så:

Blanda samman alla ingredienser i en skål. Rulla små (eller stora) bollar som rullas i en skål med kokosflingor. Låt stå en stund i kylen/frysen och avnjut dem kalla.

Tips! Bollarna kan också rullas i t.ex. kakaopulver, hackade nötter eller i smält choklad.

Coconut balls

100 g butter

100 g shredded coconut

3 tbsp cacao powder

2 tbsp cold strong coffee

1 tsp vanilla essence

+ extra coconut for garnish

Do like this:

Gently blend together all ingredients in a bowl. Form small balls with your hands. Roll them in extra coconut. Put them in the fridge or freezer for about one hour and voilá – it’s ready to eat!

Hint! The balls can also be rolled in for example cacao powder, chopped nuts or melted chocolate.

Annonser