Tekakor är ett mellanting mellan bröd och vetebröd. De är enkla och snabba att baka och smakar naturligtvis som bara nybakt bröd kan. Min housemate från Karibien älskar dessa semlor.

DSC_0597Ingredienser

0,5 l vatten (eller vatten och mjölk för lite mjukare kakor)

2,5 dl havregryn

50 g smör

50 g jäst

2 msk socker

1 tsk salt

10 dl mjöl

Gör så:

Koka upp vattnet i en kastrull. Ta bort från plattan och blanda i havregryn och smör. Låt svalna till 37 C. I med jäst, socker, salt och mjöl. Låt jäsa 30 minuter. Gör två längder och skär vardera i 10 bitar som rullas till semlor. Nagga med en gaffel och låt jäsa 30 minuter. Grädda 5-6 minuter i 225 C varm ugn.

Avnjut dem varma med smör och ost och – givetvis – te. 🙂

DSC_0599 DSC_0596

Annonser