Denna paj känns riktigt lyxig och passar perfekt på buffébordet. Den är god såväl kall som varm. Jag äter den helst dagen efter, när fyllningen stelnat och getosten erbjuder lite tuggmotstånd. egentligen skall den dekoreras med pinjenötter, men den fattiga studeranden får ibland så lov att byta ut såna lyxigheter mot lite billigare solrosfrön… Det smakar också gott.

Botten

Smält 100 g smör. Låt svalna och blanda med 3 dl mjöl och 1 krm salt. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform. Pricka med en gaffel och förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.

Fyllning

Tryck ut eventuell vätska ur 150 g tinad spenat och rör ihop med 2½ dl crème fraiche och 3 ägg i en bunke. Salta och peppra. Fyll pajskalet med fyllningen och placera ut 200 g chèvre skivad i cm-tjocka skivor. Grädda i 200 grader ca 25 min eller tills pajen fått fin färg. Garnera med pinjenötter och servera.

Annonser