Within the declaration of Sisterhood, we find thousands of women of every age, culture and background who have been inspired by the message of value. It has lifted the human soul of countless everyday women around the world and has compelled us to seek and restore the broken, the impoverished and the enslaved.

DSC_0876

Hillsong Church i Australien har ett stort nätverk av kvinnor som kallar sig själva för Sisterhood. Vi träffas varje torsdagmorgon i kyrkan där den som vill får massage, sina naglar målade samt kaffe / te och ljuvliga frukter på tandpetare. Men sisterhood handlar egentligen inte om att våra naglar skall bli fina.

The landscape of history has witnessed many revolutions – poignant moments where the human spirit has risen up and said, ”enough is enough!” Restoration, justice and making ‘that which is wrong, right again’; these are at the core of the Colour message (i.e. Sisterhood) which in essence is a revolution; a revolution in value, peace, light and love.

hillsong


I mars (7-9 och 14-16.3) hålls de årliga konferenserna som kallas Colour Conference i Sydney (samt i Cape Town, London och Kiev) och samlar tusentals kvinnor som kommer för att inspirera och inspireras, för att växa, möta andra kvinnor och älska Gud.

Colour is a humanitarian conference – the broken, the impoverished, the enslaved, and the children matter to us. Whilst ‘one’ still remains in darkness or despair, our work remains. Become part of an exciting and growing global Sisterhood who are proving that women really are agents of change.

sisterhood

Varje torsdagmorgon sitter några kvinnor och stickar och virkar. Den som vill får komma med. Jag gick med, fick en påse med garn och stickade en liten lapp som skall bli till en mjukis björn. Varannan månad förs alla färdiga mjukisar ut till barn som på sjukhus runtom i Sydney som är sjuka, trötta och ibland ensamma. Det stickas och virkas en mängd andra saker också, t.ex. virkade stjärnor till föräldrar som förlorat sitt barn genom missfall och stickade huvudrosetter till flickor som pga cancer förlorat allt hår. december-januari 087 december-januari 089

bear

Under höstens Mega Pink-Party som sätter extra betoning på bröstcancer lanserades armbandet ”She is one, she is many” vars intäkter går direkt till forskning för bröstcancer i Australien.

DSC_0805

Under hösten ordnades kampanjen Hillsong Sisterhood Loose Change For Change. Till den som ville gavs en burk och målet var att fylla den med pengar som oavkortat gick till A21 samt till Hillsong Sisterhood i Kiev, Ukraina, och det arbete som görs där med tonårsflickor som går på gatan med sina små barn.

loose change

DSC_0359

Var sjätte vecka samlas vi till Be the change – var förändringen i samhället. Vi bakar muffins och för ut dem till olika människogrupper i vår omgivning. Vi renoverar en ensamstående mammas hus. Vi skriver uppmuntrande brev till människor som blivit fängslade för sin tros skull. Vi försöker uppmuntra, älska och finnas till för vår nästa.

december-januari 022

j

Nästa tisdag träffas vi inför Colour konferensen. Alla som vill får ta med sig ett par  nya trosor. Varför? För att vi vill stöda flickor i Uganda som p.g.a. mens inte kan gå till skolan under en vecka varje månad helt enkelt för att de inte har trosor och bindor. Eftersom de missar så mycket av skolan hamnar de på efterkälken och på detta sätt hjälps vi åt med att ”keep a girl in school”.

Jag inspireras av den iver, motivation och amabition som driver dessa kvinnor. Vi KAN förändra saker och vi KOMMER att göra det. Jag är förväntansfull inför konferenserna. Här kan du se på en video. Jag älskar min kyrka, det de kämpar för och står för.

P.S. Nalle-bilden togs från denna sida som – såvitt jag vet – inte har något att göra med Hillsong kyrkan eller Sisterhood.

Annonser