Här kommer en riktig tio-poängare till kaka! Det här är nog en av de godaste kakorna jag någonsin ätit. Bottnen är underbart mjuk och saftig, medan persikorna ger en fin sötma och len smak.

nz 005

Gör först en sirap 

1 dl socker

½ dl vatten

30 g smör

Blanda socker med vatten i en stekpanna över låg värme. Rör om hela tiden tills sockret smält. Låt sedan koka i 8 minuter utan omrörning, tills det hela blir en gyllene sirap. Ta bort från kastrullen och rör ner smöret tills det har smält.

Dela 4-5 persikor, ta bort kärnan och skiva dem i ca 1 cm tjocka klyftor. Placera dem på bottnen av en pappersklädd (rund) kakform (ca 21 cm). Låt dem gärna överlappa varandra lite. Häll hälften av sirapen över persikorna.

Gör sedan kaksmeten.

200 g vitchoklad

125 g Philadelphiaost

125 g smör

2 dl socker

2,5 dl mjölk

2 tsk vanilj

2 ägg

5 dl mjöl

4 tsk bakpulver

¾ dl kokosflingor

  1. Låt i en kastrull chokladen, färskosten, smöret, sockret, mjölken och vaniljen smältas och röras ihop över låg värme. Låt svalna.
  2. Rör ner äggen, mjölet och kokosflingorna till en jämn smet. Häll över persikorna.
  3. Baka i ugn 60-70 minuter i 160 grader eller tills den är gyllene och fast. Övergrädda inte så mitten av kakan blir torr. Ta ut och låt svalna en stund.
  4. Häll ut kakan på ett fint fat. Serveras varm eller kall, båda är lika goda.

nz 007

nz 003

Annonser