Proteinpasta, Lchf-pasta… Kalla dem vad du vill. De smakar som pasta, ser ut som pasta, har (nästan) samma konsistens som pasta. Enda skillnaden är att de inte ÄR pasta.  Smakar gott gör de samtidigt som de är lite snällare för (min) mage och innehåller lite mindre kolhydrater.

För 2-3 portioner pasta behövs

4 ägg

1,25 dl ( 125 g ) färskost

0,5 dl fiberhusk

Blanda alla ingredienser i en skål och häll genast ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten. Låt pappren vara kvar under gräddningen. In i ugn ca 10 minuter i 150 grader. Låt svalna. Ta bort översta pappret och skär tunna pasta-strimlor med en vass kniv eller pizzaskärare. Pastan kan ätas direkt från ugnen eller också kokas några minuter i vatten.

Receptet finns varsomhelst och överallt på Google. Jag tog mitt härifrån.

Annonser