Detta intresseväckande recept hittade jag bland mina Mat & Vin-tidningar (nr 1/2012) som jag fick i julklapp av syster. De är lätta att göra och blir verkligen goda! Dock kunde de gärna få smaka lite mera lakrits. Ätes som vanliga bröd och/eller tunnbröd. I det ursprungliga receptet sägs det att hjortronsylt och söt mesost passar bra till.
8 bröd
2½ dl kall mjölk
1 msk honung
1 msk olja
10 g jäst
½ tsk salt
2 tsk lakritsgranulat (jag använde godiset Lakrisol)
1 dl grahamsmjöl
4½-5 dl vetemjöl
Gör så:
- Rör ut mjölk, honung, olja, jäst, salt och lakrits i en bunke. Arbeta in mjölet lite i taget och knåda ordentligt till en smidig deg. Låt vila i kyl (ex. i en plastpåse) ca 30 minuter.
- Dela degen i 8 lika stora delar och kavla ut till tunna kakor. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Nagga med gaffel och strö över lite extra lakritsgranulat.
- Grädda i 225 grader i 5-7 minuter eller tills de får färg i kanterna. Låt svalna på galler utan bakduk.
Katarina skriver:
Jätte intressant recept! Jag gillar annorlunda recept!!
Ängeln i köket skriver:
Jag håller med! Ofta blir det ändå att jag tar det säkra före det osäkra, men ibland vågar jag krydda till det lite i vardagen… 😛
Pingback: Sommarsött | Söta saker
Caroline skriver:
Kul recept! Jag älskar lakrits och tunnbröd så detta kan ju bara bli bra! 🙂
Ängeln i köket skriver:
Lakrits är en spännande krydda både här och där 🙂